top of page
LITT OM VÅR HISTORIE OG KONSEPT
Det hele begynnte på kjøkkenet til a bæssmor....
og resten av historien er såpass lang at den kan du få med deg på podcasten til Sinnakokken på youtube.
Storelg-logo_symbol.png

OM ØSS

Jo Torgar Guttu, omreisende i Mat og Musikk kultur de siste 35 årene , har etablert et makaløst Landhandleri på hjul. StorElgen Landhandleri.

Ideen ble unnfanget i samarbeid med en annen reisende i gode ideer, nemlig Stor-Elvdølen Geir Furuseth og grunnlaget for konseptet ble lagt i 2016.

De fem årene Guttu har vært i Norge siden han kom tilbake fra Nederland, har han leid seg ut som privatkokk til større selskaper , gjort stor suksess i high end markedet med sin spesielle festkake, den takkestekte Mormors Sirupstynnkake  fra Trønnes i Stor Elvdal, og har hatt deltidsstilling som sjefskokk  hos både MatGlede i Elverum hos Cathrine Næss og ved Norsk Kultursenter på Koppang.

Da han ble tatt ut i permisjon fra kokkestillingen ved Stor-Elvdal Hotell i begynnelsen av april -21 , kom ideen om å samle alle kontakter fra de siste årene, og levere Matkultur og Delikatesser på døra til sambygdinger og kunder i hele regionen.

Å starte fysisk butikk i ei lita bygd satte politisk styrte smittevernstiltak en effektiv stopper for, så ideen om et Landhandleri på hjul ble satt ut i livet .

Litt som Fiskebilen , bare med  lokale snadder produkter i tillegg og et lite landhandleri på hengerfestet.

Så hoveddelen av omsetningen kommer fra samarbeidet med Fiskebilen til partner Henrik i Trondheim ,og som vi har blitt vant til kjører bilen fra dør til dør med produkter vi  ikke  får på butikken . Dermed kunne varene til små lokal produsenter også få en kanal fram til kvalitets hungrige døler uten å gå minus i regnskapet på grunn av høye transport kostnader og vrien logistikk.

StorElgen Landhandleri har produkter fra hele  Østerdalen og leverer rett på døra, på forskjellige Roko ring utleveringer , Mart`n er ,markeder, på torg på faste dager og på festivaler.

Følg med på nyhetsbrev og på kalender ! 

Matbilen leverer også spesial tilpassede matkasser og varetilbudet  varierer fra sesong til sesong.

Spekemat extraordinar fra grossist Fenaknoken i Oslo,  med fredsvåpnet fenalår som logo og Michelin stjerne, sørger  sjæfskokk Eirik Bræk for at det rullende landhandleriet vårt kan levere deg

Topp fisk levert i samarbeid med Fiskebilen i Trondheim er også en avtale StorElgen Landhandleri har dratt i havn.

Sjekk ut sidene og tilbudene våre !

Glutenfrie kaker og andre bakevarer fra Glunot og bake kollega Dino i Trysil står også på menyen.

Vi har så mye lekkre godsaker og snadder som blir lagd i regionen vår som ikke når fram til dalens mat entusiaster... Butikkene våre har et meget begrenset utvalg av lokalt produserte kvalitetsvarer. Denne trenden må vi snu ! StorElgen Landhandleri tar ansvar .

Bli med og støtt opp om småskalaprodusentene og Norsk Matkultur !

Guttu har drevet med mat og baking i alle år og har blandt annet kokke bakgrunn fra sin egen restaurant i SørFrankrike, i Mirepoix, på begynnelsen av 2000  tallet.Han har vært grunder for flere småbedrifter,  produksjons og salgskonsepter som Norsk Bio Catering i Groningen Tynnkakebakern, Papa Potato NL ( Bakt potet ), TurKokken og

Vaffel Vikingen . Han selger seg nå ut som Villmarks og Catering kokk.

Han har vunnet priser og fått hederlig omtale for autensisitet ,kvalitet og innovasjon på steder som Rørosmarten ,God Morgen Norge NRK og

De Jaarbeurs i  Utrech NL.

Stor-Elvdal Landhandleri tilbyr i tillegg til alle produktene fra godkjente småskalaprodusenter i Østerdalen, sine egenkomponerte matkasser levert på døra. Snadder produkter som potetflatbrød med dill fra Sollia Prestegård , Verdensmester Fjellblå fra Eggen Gardsysteri på Vingelen ,Gjetost fra Sollia Ysteri , Rømme fra Valmsnes gård i Osen og bringbærhonning fra VikingHonning i Elverum har plass i denne presangen av ei matkasse.

Stor- Elvdal Landhandleri har utarbeidet spesielle fest pakker som for eksempel planken ØsterdalsJul ,der Kvit Gjetost fra Sollia Ysteri , Mormors Sirupstynnkake fra Trønnes, Rabarbrasyltetøy med mandler og Potetflatbrød fra Sollia Prestegård, Spekt Elghjerte fra Østerdalsmat og småkaker fra Glunot i Trysil, alle har plass på ei spekefjøl produsert av SR Produkter på Koppang.

IMG_20210314_161645.jpg

Elg gryte med

rotgrønnsaker fra Hedmarken og

skogs sopp fra Stor-Elvdal .

Serveres med rørt tyttebær og flatbrød fra Østerdalen Hjemmebakeri

IMG_20210314_161745.jpg

Elg hakk fra Stor-Elvdal.Her er bare rent elgkjøtt,løk og poteter, salt og pepper. Serveres med rørt tyttebær og potetflatbrød

IMG_20201230_173315.jpg

Baccalao på skikkelig tipp tipp oldemorvis.

Hun kom til Kristiansund som spansk jøde på 1600 tallet og begynnte med klippfisk og eksport av baccalo superior, og drifta pågår enda.

Prima vare , sekunda ikke !

!
Widget Didn’t Load
Check your internet and refresh this page.
If that doesn’t work, contact us.
bottom of page